Nu granskar vi skiten IV

Posted on januar 8, 2013

0


granska_pk-eliten_logo

Denne artikkelen er i fire deler, hvor du finner de andre her:

Nu granskar vi skiten

Nu granskar vi skiten II

Nu granskar vi skiten III

Nå var det ikke bare å speile hvordan gammelmedia behandlet sine fiender,  nymedia gjorde ved å henge ut Sverige-haterne som onde, mentalt syke personer som burde knebles, slik at de ikke smittet andre mer naive skjeler med svensk-hatet sitt.

Anti-muslimene på Avpixlat.info startet sin egen «granska PK-eliten», hvor de speilet Aftonbladets «granska skiten» kampanje, hvor de på samme måte som Aftonbladet, oppfordret sine lesere å sende inn informasjon som kunne brukes til å skade rasistene.

Vi efterfrågar därför från och med idag – och ända fram till valet 2014 – alla typer av information, foton, ljud- och videomaterial som dokumenterar någon form av negativt beteende eller några kontroversiella åsikter uttryckta av sjuklöverpolitiker, journalister eller övriga medlemmar av den självutnämnda PK-eliten. Utöver att tipsa oss om allt sådant material som redan existerar eller som framöver kommer publiceras i vanlig media, vill vi även rekommendera följande insamlingsmetoder av eget högklassigt sådant material:

…(Her er en liste med ting journalister har gjort mor Sverige Demokrater og andre Sverigevennlige personer. )…

För tydlighets skull understryker vi att vi naturligtvis inte uppmanar till trakasserier, stalkning eller någon form av olagliga handlingar. Iaktta den gyllene regelns etiska princip: gör inget mot en journalist som inte en journalist skulle göra mot dig om de betraktade dig som en offentlig person.

Allt insamlat material kommer arkiveras och katalogiseras internt hos Avpixlat och sedan publiceras vid diverse strategiskt lämpliga tidpunkter framöver, typiskt när saker och ting av någon anledning behöver sättas i perspektiv.

Väl mött i tipslådan, och låt oss nu tillsammans ordentligt Granska PK-eliten!

kilde

Dette måtte det naturligvis bli bråk av, da det i følge det antihvite mediaparadigmet bare er jødegassende nazister som tror det er noen forskjell på hvite og brune mennesker, og som derfor er i mot innvandring. Den antihvite mediaeliten anså det allerede som en trussel at hatsaitene fritt fikk spre sin  gift under dekke av ytringsfriheten, og de kunne selv daglig erfare at fremmedfientligheten var økende, på tross av at de hadde intensivert den daglige antihvite propagandaen. At hatsaitene nå skulle begynne å bruke de samme metodene som  de modige ekstremistjegerne, ble derfor noe tilsvarende med å gi mafiaen politimyndighet.

Spesielt oppfordringen til å oppsøke journalistene for å snakke med dem personlig blir ansett som et angrep på ytringsfriheten, selv om det er standard prosedyre når gammelmedias journalister er jakter på sine offer.

 Att sajten uppmuntrar till att söka upp människor i deras hem finner vi, och de flesta andra förståndiga människor, djupt obehagligt. I en helt ny undersökning gjord av BRÅ (Brottsförebyggande Rådet) presenteras att skrämmande 16 procent av alla förtroendevalda politiker uppger att de någon gång under 2011 har utsatts för brottsliga eller liknande obehagliga händelser som de sätter i samband med sitt uppdrag som politiker:

Högst andel utsatta har Sverigedemokraterna, där nästan hälften uppger att de någon gång under 2011 utsatts för hot, våld eller trakasserier.

Man kan således tycka att det borde finnas en viss förståelse hos SD-anhängare och förtroendevalda att inte uppmuntra till förföljelse och trakasserier, vilket skulle kunna bli en trolig följd av Avpixlats ”kampanj”. Sverigedemokraterna tog inte avstånd från Avpixlat när det lades upp en opixlad övergreppsvideo som hängde ut en ung tjej och hetsade mot muslimska ungdomar. Kommer SD ta avstånd när samma hatsajt nu uppmanar till förföljelse av människor som, vare sig man gillar det eller inte, faktiskt bara gör sitt jobb?

kilde

Her er en annen lenke til samme antihvite nettsted, hvor de også sutrer over «angrepet på ytringsfriheten» granskningen er:

SD-hyllad hatblogg används för hämndaktioni nterasistmen.se

Vi finner også at de antihvite sutrer på Flashback, selv om flertallet av brukerne ikke mener granskningen av gammelmediat er noen trussel mot ytringsfriheten.  Snarere ser de fleste på det som et sunt tegn at noen også gransker granskerne.

Avpixlat vill skrämma journalister till lydnad Flashback.org

Oppdateringen av Avpixlars første post oppsummerer også godt reaksjonene hos gammelmedia.

UPPDATERING:
Precis som väntat har merparten av mediauppmärksamheten kring denna kampanj fokuserat på den lilla del av informationen som tipsar om att man själv kan söka upp den man vill intervjua snarare än att bara gå omkring och hoppas på att stöta på dem. Många försöker få detta till att vi uppmuntrar till att “trakassera” folk i deras hem, vilket självklart inte var tanken överhuvudtaget.

Vi hade dock en baktanke med denna punkt redan från början. Det är nämligen så att Aftonbladet på senare tid har roat sig med oannonserade besök med hela kamerateam till våra krönikörer, och till och med även till dessas släktingar(!), där de utan någon som helst förvarning ringer på dörren med kamerorna rullande för att i desperation försöka få något “skandalartat” att publicera inom ramen för sin hat- och förtalskampanj mot konkurrerande media (utöver att försöka skrämma våra krönikörer till tystnad i största allmänhet då).

Sveriges Radio ägnar sig å sin sida åt att ringa upp våra krönikörer och ställa frågor utan att berätta att de spelar in samtalen och sedan därtill lägga ut dessa i hemlighet gjorda inspelningar i sina program, exempelvis P1 Medierna, utan att berätta heller detta för vederbörande.

Både Aftonbladet och den starkt Expo-kopplade nättidningen “Nyheter24″ har dessutom samtidigt publicerat en massa irrelevanta detaljer om våra krönikörers privatekonomi och allt annat de har lyckats gräva fram som de hoppas kan vara intimiderande för dessa.

Nu när vi har fått uppmärksamhet kring denna fråga, och stora delar av mediasverige samtidigt har fördömt dessa metoder, kan vi däremot säga att vi själva inte på något sätt rekommenderar att man stör folk i deras egna hem (förutom då eventuellt personer på de redaktioner som har visat att de själva uppskattar metoderna i fråga). Vi förväntar oss därmed också att de upprörda åsikterna om dessa slags metoder nu riktas mot Aftonbladet istället.

Vi kan inte förneka att det varit mycket intressant att iaktta den samlade PK-elitens kollektiva primalskri av indignation på Twitter och annorstädes när någon antyder att samma metoder som journalistkåren använder kan komma att användas mot dem själva. Vem granskar granskarna, är en populär fråga att ställa när demokratins hälsotillstånd diskuteras. Vilka kan vara bättre skickade och ha större integritet att utföra detta uppdrag än medborgarna, är vår motfråga.

Resten av punkterna i kampanjen är vi dock fullständigt allvarliga med, och dessa är mer eller mindre identiska med vad både SVT och all annan etablerad media ägnar sig åt på daglig basis, som del av sin ordinarie verksamhet, så varför det plötsligt skulle vara kontroversiellt med vanlig grävande och undersökande journalistik av detta slag, eller att bara filma händelseförlopp som det kan finnas något nyhetsvärde i, förstår vi inte överhuvudtaget.

Reklamer